مجموعه ایفاناز در میدان برنامه میدون از شبکه 3 سیما
برنامه میدون یک مسابقه ساده است. مسابقهای که با همه مسابقههای دیگر فرق دارد. مسابقهای که رونق رزق و روزی مردمان این سرزمین را هدف گرفته است و در تعالی هرچه بیشتر کسب و کارهای نوپا تلاش میکند.

برنامه میدون یک مسابقه ساده است. مسابقهای که با همه مسابقههای دیگر فرق دارد. مسابقهای که رونق رزق و روزی مردمان این سرزمین را هدف گرفته است و در تعالی هرچه بیشتر کسب و کارهای نوپا تلاش میکند. البته در انتخاب کسب و کارها هم حساسیتهای ویژهای دارد. در این بین مجموعه ایفاناز به عنوان یک استعداد شغلی در برنامه میدون معرفی شده است.
مسابقه میدون چیست و دنبال چه چیزی است؟
مجموعه ایفاناز در برنامه میدون از شبکه ۳ تلویزیون حضور پیدا کرد و با فرصتی که برای معرفی خود داشت، به عنوان یک کسب و کار خلاقانه معرفی شد. اما این معرفی شدنها چه ارزشی دارد؟ اصولاً برنامه میدون چیست؟ و در این معرفی کردنهای شغلی به دنبال چه چیزی است؟
در حجم بی پایان برنامههای تلویزیونی، انواع مسابقههای جذاب و هیجانی معرفی شدهاند. مسابقههای علمی، ورزشی، تیمی، استعدادیابی و… که هر کدام سعی دارند تا به نوعی با ایجاد رقابتی انفرادی و یا تیمی، هیجانی تفریح گونه را ایجاد کنند. تمام این مسابقههای تلویزیونی فقط و فقط یک هدف را دنبال میکنند. اینکه مردم را در پای صفحه نمایش تلویزیون بنشانند و ساعتی هر چند کوتاه ماجرایی سرگرم کننده را بیافرینند. ماجرایی که در پایان مسابقه تمام شده است و شرکت کنندگان نیز جز یک هیجان تفریح گونه هیچ دستاورد خاصی ندارند.
اما ماجرای مسابقه میدون، دنیای دیگری است. در ایامی که بارها و بارها سیاستهای کلی کشور به سمت حمایت از کسب و کارهای نوپا تنظیم شده است و این خط و مش ساده اما استراتژیک از سوی مقامات ارشد کشوری نیز مورد توجه هستند، تقریبا کمتر نهادی را پیدا میکنید که بیاید و هنرمندانه مسیر پرچالش این کسب و کارها را هموار سازد.
کسب و کارهای نوپا، خلاقانه، کوچک اما هنرمندانه در دنیای بزرگی که دارند، تنها هستند. آنها در کش و قوس تامین سرمایه، تهیه مواد اولیه، معرفی شدنها و در نهایت تجاریسازی گیر میکنند و گاها نمیتوانند از چنین گردنههای خطیری عبور کنند.
اما مسابقه میدون یک فرصت ماندگار است. یک فرصت شیرین و دوست داشتنی. زیرا این مسابقه خود استاد دیدن فرصتها است. چه جایی بهتر از یک رسانه قدرتمند مانند تلویزیون. چه شبکهای محبوبتر از شبکه سه سیما و چه مخاطبی مفیدتر از تمام ایرانیها که شب هنگام برای پر کردن اوقات فراغت شبانگاهی مشغول تماشای تلویزیون هستند. آنگاه اگر به جای ساختن برنامههایی که تنها سرگرم کننده هستند، بتوانیم کسب و کارهای همین سرزمین را معرفی کنیم، قطعاً در رونق تجاری و اقتصادی همین سرزمین قدمی شایسته برداشتهایم. کاری که برنامه میدون در نهایت زیبایی انجام میدهد.

هدف از برنامه میدون، استعدادیابی شغلی است. اینکه بتوان به ترتیبی کسب و کارهای نوپا را به تمام مردم سرزمین ایران معرفی کرد. اما وقتی مخاطب پای برنامه تلویزیونی مینشیند که هیجانی را تجربه کرده باشد، یک چیز متفاوت ببیند و یک برنامه خلاقانه را تجربه کند. طراحان برنامه میدون خود استادانی تمام عیار هستند. زیرا استعدادیابی شغلی را در غالب یک مسابقه ساده اما هیجانی قرار دادهاند. آنها هر بار چند کسب و کار خلاقانه را دعوت میکنند تا با معرفی آنها در فضایی رقابتی شده، یک کسب و کار را به عنوان برنده مسابقه تلویزیونی معرفی کنند. آنگاه یک جایزه میدهند. جایزهای قابل توجه برای رونق کسب و کاری که حالا برنده شده است. کسب و کاری که میتواند با این جایزه قابل توجه، حرکتی شایسته را در تعالی تجاری خود ایجاد نماید.
در نهایت هر کسب و کاری که در برنامه میدون معرفی میشود، برنده ماجرا است. هدف از برنده کردن یک کسب و کار، فقط و فقط ایجاد یک برنامه رقابتی برای جذب مخاطب است. اما هدف بالاتر، معرفی شدن تمام کسب و کارها است. زیرا هر کسب و کاری این فرصت را دارد تا در مدت زمانی مشخص خودش را، اهدافش را و محصولاتش را به زیبایی معرفی کند. آنگاه است که تمام این کسب و کارهای ایرانی توسط خود ایرانیها دیده شده اند و این همان هدف نهایی برنامه میدون میباشد.
ایفاناز و حضور در برنامه میدون
شرط ورود به برنامه میدون، معرفی یک کسب و کار نوپا، خلاقانه و هدفمند است. از زمانی که برنامه میدون در شبکه سه سیما روی آنتن سراسری پخش میشود، بسیاری از کسب و کارها سعی کردهاند تا خودشان را در این برنامه به عنوان یک شرکت کننده معرفی کنند. به هر حال مسیری است تاثیرگذار تا برای مدتی کوتاه بتوانند کسب و کار خود را در سراسر ایران به نمایش درآورند. اما میدون به هر کسب و کاری میدان نمیدهد. این برنامه محدودیت خود را در معرفی استعدادیابی شغلی تنظیم کرده است تا خلاقانهترینها، هدفمندترینها و در یک کلام بهترینها را معرفی کند. برای همین است که استانداردهایی را تعریف کرده تا قبل از ورود در صفحه اصلی مسابقه از میان انبوه کسب و کارهای معرفی شده، بهترینها را انتخاب کند.
برنامه میدون به دنبال ایجاد کسب و کارها نیست. نمیخواهد تا ایدهها را جامه عمل بپوشاند. به دنبال رویاپردازی یک عده که نشستهاند و فقط ایده دارند، نمیباشد. بلکه برعکس، قصد از تهیه این مسابقه، حمایت از کسب و کارهایی است که نوپا هستند، آغاز کار را طی کردهاند و حالا در مرحله تولید و یا خدمات حضور دارند. کسب و کارهایی که همت موسسان خود را دیدهاند و از مرحله خطیر ایده تا اجرا را طی کردهاند و حالا نیاز به حمایت دارند. نیاز دارند تا دیده شوند. چنین کسب و کارهایی استانداردهای لازم را برای حضور در برنامه میدون دارند و مجموعه ایفاناز توانسته است که این استانداردها را تامین نماید.
در آیین نامه اجرایی مسابقه میدون میخوانیم که ” ایدههایی را قبول میکنیم که به مرحله تولید رسیده باشند و برای توسعه کسب و کار خود نیاز به سرمایه و وام دارند ” البته در ادامه این توضیح ساده، بهتر است بگوییم که کسب و کارهایی را نشان میدهند که زنده هستند و قدرتمندانه قدم در عرصههای تلاش گذاشتهاند.
مجموعه ایفاناز از نگاه کارشناسان برنامه میدون استانداردهای لازم را داشته، کسب و کاری که کاملاً نوپا بوده و در عین حال خلاقانه قصد درآمدزایی از هنر مکرومه بافی را دارد.

البته خیلی پیش از حضور در برنامه میدون با تعریف یک نهاد تجاری شده سعی در فروش محصولات، ارائه خدمات و معرفی هر چه بهتر این هنر را داشته است. همین دنیای فعال مجموعه ایفاناز باعث شده تا بتواند به عنوان یک شرکت کننده نهایی در برنامه میدان حاضر شده و خودش را به عنوان یک کسب و کار برتر در حوزه صنایع دستی معرفی کند. مجموعه ایفاناز از نگاه کارشناسان برنامه میدون استانداردهای لازم را داشته، کسب و کاری که کاملاً نوپا بوده و در عین حال خلاقانه قصد درآمدزایی از هنر مکرومه بافی را دارد.
دیدگاهها
مهیار در 8 اردیبهشت 1400 گفته:
یکی از بهترین تولیدکنندههایی که وارد میدون شدن، تبریک میگم 🙂
رضا هنرخواه در 15 خرداد 1400 گفته:
سپاس از محبتتون